Радев: Партиите да не правят черен пиар и дълбаене на нови червени линии

Нека в тази кампания да видим на преден план партиите да изведат своите идеи за бъдещето на България, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

“Най-удобно е да се атакува служебният кабинет, но това не дава резултат. Правителството прави всичко, за да се пребори с инфлацията. Трябва реална борба и от останалите органи, очаквам контролните такива да си свършат работата, каза президентът.

“Нека на Трети март да видим на преден план идеите на партиите за бъдещето, а не черен пиар и дълбаене на нови червени линии, защото след изборите отново те ще трябва да търсят възможности за консенсус”, коментира Радев. Относно осигуряването на видеонаблюдение в план-сметката за бюджета, президентът уточни, че служебният кабинет е бил принуден заради законодателни промени от парламента в кратки срокове да реагира.

“В последния момент, разбира се, че кабинетът е пред голямо изпитание. Това е не само технологично, но и организационно- да се подготвят секциите, устройствата, но и най-вече хората. Вярвам, че ще се работи, така че да не бъдат опорочени изборите”, заяви още президентът.

“Трябва реална борба срещу спекулата и цените на стоките. Очаквам още утре правителството да обяви позитивни последствия от проверките и най-вече ефективни мерки, усетени от всеки гражданин”, каза Радев. /БГНЕС

Тагове: