Радев: РСМ не обещания, а действия срещу антибългарската истерия

Институциите на РС Македония не само трябва да докажат, че не са част от антибългарската кампания. Това вече не е достатъчно. Трябва да докажат, че се борят срещу тази кампания. Това заяви президентът Румен Радев, предаде репортер на БГНЕС.

Президентът Радев коментира изказването на Стево Пендаровски, в което той отправя обвинения срещу България и иска налагане на забрана за влизане на български политици.

"Сега разбирате защо по темата за македонските българи толкова се борих да бъдат защитени в Конституцията на тази страна, и това да бъде задължително условие за започване на преговорите. Така че РСМ не е и започнала преговорите, не е отворила вратата за стаята, където да се водят тези преговори", каза държавният глава.

"И очаквам институциите на РСМ да докажат не само че не са част от антибългарската кампания - това вече не е достатъчно, крайно време е да докажат, че се борят активно срещу тази кампания. И в нашия случай - бъдете сигурни, ще бъдат активирани всички европейски механизми така че в тази антибългарска омраза и истерия да се сложи край", добави той. /БГНЕС