Радев ще проведе консултации с ДПС

Днес държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи”, предаде репортер на БГНЕС.

Срещата ще започне в 13.00 часа на „Дондуков“ 2 и е в съответствие с чл. 99, ал. 1 на Конституцията, президентът провежда консултации с представителите на парламентарните групи в новоизбрания 48-и парламент.

БГНЕС припомня, че президентът вече проведе консултации с ГЕРБ-СДС и с „Продължаваме промяната”.

Още в началото на процедурата Радев ясно заяви, че ще даде достатъчно време и ще провежда консултациите търпеливо, както и че няма да бърза с връчването на мандатите.

При срещите си с партиите, Радев настоява да се изчерпят докрай всички възможни опции за правителство.

Междувременно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде формулата за правителство – ще има такова единствено, ако се проведат разговори в нова контактна група и решат приоритетите. Борисов дори очерта хоризонт за правителство – до месец май. Той разпореди и подкрепа от страна на депутатите на ГЕРБ по 16-те мерки, определени от „Продължаваме промяната”.

По време на консултациите с ПП в понеделник, Кирил Петков и Асен Василев заявиха и пред президента, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. /БГНЕС

Тагове: