Радев, Вучич и Новак с декларация за семейните ценности

Президентите на България, Унгария и Сърбия подписаха новогодишна декларация, в която подчертават "значението на семейството".


В декларацията Румен Радев, Каталин Новак и Александър Вучич заявиха, че виждат семействата като „основата на нашето общество, източник на нашите ценности и силата на нашите нации”, съобщи Budapest Times, цитиран от БГНЕС.

„Семейството осигурява подкрепа, напътствия и любов и оформя нашия характер и идентичност. Семейството е и най-добрата среда за отглеждане на деца, които определят пътищата на нашите нации и оформят бъдещето на нашия свят“, се казва в декларацията.

Семействата са източникът на „културата на отговорност“, която ще допринесе за устойчивостта и за ограничаване на заплахата от изменението на климата.


„Вярваме, че семействата заслужават защита, помощ и признание от страна на държавите и обществата. Ето защо ние силно подкрепяме политики, които насърчават благосъстоянието на семействата и укрепват семейната сплотеност, осигуряват благоприятна среда за семейната основа, дават възможност на жените да се стремят едновременно като майки и професионалисти... Ние насърчаваме нашите граждани през тази Нова година да продължат да възприемат семейството като най-важната институция в нашите общества и да помагат на нуждаещите се“, се казва още в документа.

Декларацията е публикувана на унгарски и английски на уебсайта унгарското президентство на 1-ви януари. /БГНЕС