Радослава Мавродиева: Не съм за парите, искам да оставя следа в историята

Радослава Мавродиева /д/ спечели единственото отличие за България от Глазгоу и се надява на силно представяне и на Световното на открито в Доха.

Това заяви европейската ни шампионка в зала в тласкането на гюле Радослава Мавродиева, след като получи специална награда за Пробив в световния спорт, предаде репортер на БГНЕС. Припомняме, че 30-годишната сливналийка спечели първо историческо злато на Шампионата в Глазгоу (Шотландия) навръх Националния празник 3 март. Мавродиева постигна 19.12 метра - нейно лично постижение. Тя заяви, че не планира да участва на състезания до Световното първенство в Доха (Катар) от 27 септември до 6 октомври.

"Вече сме с по-голямо самочувствие и летвата е вдигната по-високо. Радослава постепенно се развива. Само да е здрава, тя е с неограничени възможности. Когато човек има цел, трябва да я преследва с максимум натоварвания. Целта е добро представяне на Световното", отбеляза нейната лична треньорка Валентина Желязкова. "За момента сме в Сливен. Може би преди Балканското първенство може да направим един лагер в Правец, лагери в чужбина няма да има. Имаме условия и спокойствие в Сливен, най-важното за един състезател е да е спокоен", допълни Желязкова. /БГНЕС