Радост на "Армията", ЦСКА отнесе Хебър, за да оглави отново Първа лига

ЦСКА победи с лекота Хебър в среща от 16-ия кръг на Първа лига. "Червените" се наложиха с 3:0 на "Българска армия" и отново оглавиха класирането. Авансът им пред втория Лудогорец е две точки, но шампионите са с мач по-малко.

В шестата минута Роберт Мазан допусна груба грешка, от която Майкъл Естрада не се възползва. Той се опита да намери Матиас Фаетон. Топката в крайна сметка попадна в Джонатан Линдсет, но неговият удар бе блокиран от защитник на Хебър и топката попадна в ръцете на Матвей Игонен. Пет след това Естрада излезе очи в очи с вратаря на Хебър, но насочи удара си директно в тьлото на Игонен.

Четвърт час след началото Естрада бе намерен в наказателното поле. Еквадорецът се справи добре със защитник на Хебър, но изстрелът му премина на сантиметри от левия страничен стълб При удара имаше и лек рикошет, който промени траекторията на топката. Десет минути по-късно Тобиас Хайнц изпълни корнер. След разбъркван Естрада продължи топката към Християн Петров, но ударът на бранителя не намери целта.

В 30-ата минута Хайнц центрира от статично положение и намери Браян Кордоба, но неговият удар с глава се отби в левия страничен стълб на Игонен. Три по-късно капитанът на "червените" в днешния мач Хайнц изпълни нов ъглов удар. Линдсет отклони топката и тя се разходи успоредно на голлинията, но нямаше футболист на "армейците", който да я прати във вратата.

В 39-ата минута Естрада се отчете с нов голям пропуск, след като прати топката право в Игонен. В първата минута на добавеното време на първото полувреме ЦСКА най-накрая успя да поведе. След хубава атака Петров продължи към Иван Турицов, който с хубав пас намери Матиас Фаетон и нападателят отбеляза втория си гол за ЦСКА.

В 59-ата минута ЦСКА вкара втори гол. Емануел Шакич намери Естрада в наказателното поле. Таранът овладя топката с коляно, добре се обърна и с удар по земята прати топката в десния ъгъл на Игонен.

Четвърт час преди края старши треньорът на армейците Нестор Ел Маестро направи две смени в състава си, като пусна в игра Дюкенс Назон и Станислав Шопов на мястото на Матиас Фаетон и Джонатан Линдсет.

В 78-ата минута Хайнц комбинира технично с Шопов, но изстрелът на току-що появилия се на терена младежки национал на България рикошира и излезе в корнер.

В 83-ата минута Данило Асприля замени Тобиас Хайнц. В последната минута колумбийското крило направи феноменален пробив по левия фланг и намери Станислав Шопов, който с изключително прецизен изстрел от дъгата на наказателното поле изпрати топката в горния ляв ъгъл на Игонен, оформяйки класическата победа с 3:0. /БГНЕС