Радостин Василев: Мястото на Боби Михайлов е в ГДБОП, а не в БФС

Мястото на Боби Михайлов е в ГДБОП, а не в БФС. Това заяви след появилата се информация за разпит на президента на футболна централа в Главна дирекция Борба с организираната престъпния спортният министър в оставка Радостин Василев в предаването Денят започва по БНТ.

„За спорт щяха да се отделят, надявам се да се отделят много повече средства. За федерациите се отделиха повече средства. Получих критики контролирано, свързани с политически партии федерации. Не защитавам ничии интереси в спорта и това е ясно. Не приемам такива критики. Никога не съм имал лични интереси в спорта. Тръгвам си с високо вдигната глава“, започна той, като уточни, че има още няколко седмици на поста.

Радостин Василев.

Василев обяви, че е изготвил програма за 100 милиона лева, която да подпомогне професионалните български футболни клубове в проблемите им с базите. „За първи път изготвихме програма за футболните клубове. Която, може би, ако имаме още 2-3 седмици, ще представя – 100 милиона лева в помощ на професионалните клубове за инфраструктурата им. Да, на фона на този Български футболен съюз“.

В БФС нещата са подобни на това, което се случва в държавата. Имаме едно ръководство, което на всяка цена иска да остане на власт, каквото е и желанието на едно задкулисие, което иска на всяка цена да има свои представители във властта в държавата. Много си приличат, мисля си даже, че в БФС нещата са по-страшни. Вчера разбрах, че Боби Михайлов е разпитан в ГДБОП. Надявам се да продължат по тази линия, защото на него мястото му е по такива институции, със сигурност не е в БФС“.

На въпрос за лиценза на родната централа, той обяви: „Никога не е късно, да не бързаме, имаме още 2-3 седмици пред нас“. „Много хора има да ме изпращат с музика. Г-н Кралев може да ме изпраща с музика, много бизнесмени, които са завладели наши бази. И ние ги принуждаваме да си тръгнат, защото не инвестират така, както трябва, но развиват собствен бизнес на гърба на държавата. Те могат да ме изпращат с музика. Имаме председатели на федерации, които искат да ме изпращат с музика, които са свикнали държавният ресурс да го харчат за коли, апартаменти и почивки. Така че, повярвайте ми, има много хора, които искат да ме изпратят с музика“, завърши спортният мистър в оставка. /БГНЕС