Радостин Василев ще се обяви срещу постигнатото съгласие за кабинет

Очаква се днес депутатът Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“. Това ще стане на специално свикана пресконференция, където той ще се обяви срещу постигнатото съгласие между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС за съставяне на правителство, което да изведе страната от политическата криза.


Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви снощи, че Радостин Василев е участник в „активно мероприятие“, което има за цел да взриви постигнатия консенсус. Един от основните мотиви на разследвания депутат е и „обида“ за това, че няма да бъде включен като министър в едно бъдещо правителство.

Петков разкри, че политици от ПП-ДБ са били записвани по време на работни срещи. А самото активно мероприятие е планирано от службите, а записите са направени от Радостин Василев. Последният е подготвил записите със сглобени фрази и думи, извадени от контекста, чиято цел е да създаде манипулация. „Използвани са записващи устройства в нашите централи и в сградите на НС, извадки от видеоразговори и телефони. Тези действия са работа на службите и дълбоката държава с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство“, каза Петков.


Службите знаят, че ако се състави правителство, ние ще сменим техните ръководства, но и ще направим дълбоки реформи, които целят изкореняването на превзетите хора, служители и отдели, добави съпредседателят на ПП-ДБ. /БГНЕС