Радостин Василев: Трифонов изтегли министри, за да се откраднат средства, РСМ е измислена причина

България е по-важна от задкулисните интереси на група лица, които владеят вероятно нашия лидер. Ще напусна ИТН с огромна тъга, защото в последните 2 г. вложих цялата си енергия, сила, воля и значителни средства за да изграждам структурите на тази партия. Мафията пробива в ИТН.

Това заяви министърът на спорта в оставка Радостин Василев, предаде репортер на БГНЕС.

Василев представи колегите си от ИТН, които ще напуснат партията и парламентарната група. Това са проф. Николай Радулов, адвокат Иво Атанасов, инж. Георги Георгиев, Деян Петков, общински координатор на Плевен, Светлин Стоянов, областен координатор на Русе.

Поведението на Трифонов като едноличен собственик доведе до това, че тази партия се самоизчегърта, а последните му действия водят до това, че се изчегъртва и държавата. Решението на Трифонов за изтегляне на министрите не е координирано с никого. Вчера той два пъти излъга, че това е споделяно с ПГ, коментира Василев.

Аз се изправих срещу мафията. През ноември станах министър необяснимо за мен. Аз подлъгах страшно много хора, каза Василев. Аз си зарязах семейството, почти си унищожих адвокатската практика за каузата, защитавах навсякъде Слави Трифонов. Направих кръстоносен поход в последните 6 месеца срещу мафията в спорта и Слави Трифонов ме хвърли срещу тези хора, които той не иска да познава дори, добави Василев. Сега ще ни изкарат предатели, че сме купени, добави той. Каня Тошко Йорданов те да кажат дали получават финансови облаги във връзка с ангажименти към структури от МРРБ. Всъщност заради това министерство пада държавата, добави Василев.

Принципите на ИТН не може да се нарушават дори от Слави Трифонов. Бяхме подложени на жесток натиск в последните дни, каза Василев.

Слави Трифонов никога не се е интересувал от мнението на избирателите, от своите депутати, той не ги познава, той познава петима души. Той не е дошъл две години да види офиса в родния му град Плевен, коментира Василев. ИТН е бизнес проект, не е парламентарен проект. За да се откраднат едни средства от едни фирми, Трифонов изтегли министри. РСМ е измислена причина използвана за повод, подчерта Василев.

Не мога повече да бъда от тази структура заради лидера на партията и неговия кръг от хора. Не съм си позволил да открадна и едно захарче от някого през последните 6 месеца. Не съм искал нищо, продължавам да бъда себе си, мога да бъда тормозен и тероризиран, но не мога да бъда купен от никого, посочи още Василев. Аз не съм крадец, категоричен е той.

Георги Георгиев заяви, че нищо не е искал от партията. Офисът в Плевен е направен със средства на членовете на партията, Трифонов не пожела да присъства на откриването на офисите. Аз изтеглих доверието си от Караджов още през февруари, добави Георгиев.

Иво Атанасов каза, че за него днес е един от най-тежките дни. Аз не съм политик, не съм членувал в никоя партия досега. Вярвах в ИТН, в каузата, за мен това беше кауза. Целта беше смяна на порочния модел ГЕРБ. ИТН трудно функционираше и това не е само мнение. Тази партия е лидерска, на нас ни беше ясно, но ние сме приели устав, който беше потъпкван от ръководството на партията, каза Атанасов. Решението ми за напускане на партията не е плод на емоция, аз това съм го решил веднага след Нова година. Казах ще остана в парламента, за да изпълним това, което сме обещали на гражданите. Нещата в ПГ в последния парламент на нас не ни се казваше нищо. След изборите, когато трябваше да се водят коалиционни преговори за съставяне на правителство, ние, които бяхме избрани, не знаехме нищо, подчерта Атанасов. На нас ни беше казано: вие не разбрахте ли, че ИТН не сте вие, ИТН е Слави Трифонов, каза още Иво Атанасов. /БГНЕС