Радукану спря Серина Уилямс на старта в Синсинати

В сблъсъка на поколенията британската сензация Ема Радукану победи легендарната Серина Уилямс с 6-4, 6-0 в мач от първия кръг на силния турнир в Синсинати. Уилямс, която обяви, че ще се оттегли от спорта след Откритото първенство на САЩ, е с 21 години по-възрастна от Радукану и има 22 титли от Големия шлем повече от настоящата шампионка на Ю Ес Оупън, но не успя да отговори на почти безгрешната игра на британката.

"Чувството е невероятно, не мога да повярвам, че току-що играх със Серина Уилямс", възкликна след успеха Радукану, която допусна само една непредизвикана грешка в целия мач. "Ще ценя този момент, който ще ми остане като спомен за цял живот. Опитвах се да давам всичко от себе си във всяка точка. Мисля, че всички трябва да отдадем почит на Серина за нейната изключителна кариера", допълни тийнейджърката.

За Уилямс това бе предпоследен турнир в кариерата ѝ, като тя ще е сбогува с тениса със започващото на 29-ти август Открито първенство на САЩ.

В друг мач от тази нощ двукратната шампионка на Ю Ес Оупън Наоми Осака отпадна още на старта в Синсинати след поражение от китайката Джън Шуай с 4-6, 5-7. За 24-годишната Осака това бе шеста загуба в последните ѝ осем мача. Новата номер 1 в света на двойки Коко Гоф загуби от чехкинята Мари Бузкова след 5-7, 0-1 и отказване заради контузия в глезена. /БГНЕС