Рафаел Надал е заразен с коронавирус

Рафаел Надал е тествал положително за коронавирус. Това съобщи испанската тенис звезда в профила си в Туитър.

Рафаел Надал.

20-кратният шампион в турнирите от Големия шлем направи дългочаканото си завръщане на демонстративната надпревара в Абу Даби миналата седмица, след като се възстановяваше от травма на стъпалото, която изискваше операция. Въпреки че световният номер 8 отстъпи на Анди Мъри с 3-6, 5-7 в петък и на Денис Шаповалов със 7-6, 3-6, 6-10 ден по-късно, испанецът заяви, че това е „положително начало“, подготвяйки се за Аустрелиън Оупън, който стартира на 17 януари.

Въпреки това, след завръщането си в Испания от Абу Даби, Надал потвърди, че тествал положително за Ковид и в момента се изолира в дома си. 35-годишният тенисист трябва да участва на турнир от АТП 250 като част от Мелбърн Съмър Сет от 3-9 януари преди Откритото първенство на Австралия по тенис. Той заяви, че ще прецени плановете си на база това как се чувства.

Здравейте всички. Исках да обявя, че при завръщането си у дома след участието на турнира в Абу Даби, ПСР-тестът ми на връщане в Испания излезе положителен и съм с коронавирус. В Кувейт и в Абу Даби преминавахме всекидневно тестове и всички бяха отрицателни, последната от които в петък и резултатът от нея в събота. Имам някои неособено приятни моменти, но се надявам да се подобря стъпка по стъпка. Сега се намирам в дома си и съобщих резултата на хората, с които съм бил контактен. В резултат на ситуацията трябва да имам абсолютна гъвкавост с моя календар и ще анализирам възможностите си в зависимост от прогреса ми. Ще продължа да Ви държа в течение за всяко едно решение относно бъдещите ми турнири. Благодаря Ви предварително за подкрепата и разбирането!“, написа Матадорът в Туитър. /БГНЕС