Рафаел Надал се отказа от Мастърса в Монреал

Рафаел Надал няма да участва на Мастърса в Монреал. Испанецът планираше да играе на надпреварата между 8 и 14 август, но отново е изпитал болки и няма да рискува здравето си.

36-годишният тенисист спечели Откритото първенство на Австралия и Ролан Гарос тази година, но проблемите му с контузии не стихват в последните сезони.

На Уимбълдън той се отказа от полуфиналния си мач срещу Ник Кирьос и така не успя да се бори за 23-а титла в Големия шлем.

Изглежда, че Надал ще концентрира формата си за предстоящия Ю Ес Оупън, но още не е ясно дали ще играе на други подготвителни турнири.

"От ваканцията до завръщането ми към тренировките всичко беше наред в последните седмици. Преди четири дни започнах да тренирам сервиса и вчера след ркрая на заниманието имах дискомфорт, който остана и днес. Решихме да не пътуваме за Монреал и да продължим тренировките без да се насилвам. Надявам се отново да играя в Монреал. Това е турнир, който обичам и съм го печелил пет пъти. Сега нямам избор и трябва да помисля за здравето си", обяви Рафа в официалния си акаунт в Туитър. /БГНЕС