Райън Гослинг влиза в сериала на Amazon „Блейд Рънър 2099“ като нов герой

Райън Гослинг ще се появи в предстоящия сериал на Amazon „Блейд Рънър 2099“, но не като героя си от „Блейд Рънър 2049“, съобщава „Giant Freakin Robot“. Гослинг ще играе съвсем нов персонаж.

Още през септември миналата година „Deadline“ потвърди, че Ридли Скот, който режисира "Блейд Рънър" от 1982 г., пренася "Блейд Рънър 2099" в Amazon Prime Video. Освен че действието, както подсказва заглавието, ще се развива 50 години след филма продължение, не се знае нищо за сюжета. „Deadline“ съобщи, че сериалът ще бъде минисериал, състоящ се от 10 едночасови епизода.

След първоначалното обявяване Джереми Подесва - автор на такива известни сериали като "Историята на прислужницата" и "Игра на тронове" - ще режисира пилотния епизод.

При толкова малко разкрития за сюжета или актьорския състав е невъзможно да се каже точно кого ще играе Райън Гослинг или колко ангажиран ще бъде героят му в сериала. Гослинг очевидно е търсен главен актьор, когато става дума за кино, така че би било трудно да си представим, че той ще участва в проекта, без да е член на основния актьорски състав.

Базиран на романа на Филип К. Дик от 1968 г. "Мечтаят ли андроидите за електрически овце?", първият "Блейд Рънър" е касова бомба, но оттогава насам привлича огромно количество почитатели и си спечелва място във всеки достоен списък на най-добрите научнофантастични филми. Филмът е с участието на Харисън Форд в един антиутопичен Лос Анджелис, където той работи като титулярен офицер, за да издирва и елиминира измамните репликанти - изкуствено създадени хора, чието присъствие на Земята е незаконно.

В "Блейд Рънър 2049" Форд се завръща в ролята си от първия филм, а Гослинг дебютира като репликанта К, който има същата работа, която е работил Декард на Форд. В края на филма обаче героят на Гослинг умира. /БГНЕС