Ранен гол на Меси донесе трите точки на ПСЖ срещу Лион

Пари Сен Жермен се изкачи отново на първото място в класирането на френската Лига 1, след като в среща от осмия кръг на първенството надви Лион с минималното 1:0 като гост. В герой за селекцията на Кристоф Галтие се превърна аржентинската суперзвезда Лионел Меси.

Меси (л) и Неймар (д) комбинираха за победния гол в 5-та минута.

Бившият нападател на Барселона откри резултата рано-рано в петата минута след асистенция на играещия силно от началото на сезона Неймар. Бразилецът е лидер при голмайсторите с осем попадения и втори при асистентите с шест завършващи подавания от старта на кампанията в шампионата.

Гостите контролираха събитията на терена и имаха ситуации и за втори гол, но така и не съумяха да го отбележат, докато „хлапетата“ не успяха да се отърсят от ранно допуснатото попадение и инкасираха своята трета загуба от началото на сезона. ПСЖ от своя страна се върна на върха с актив от 22 точки, с две повече от втория Марсилия, който стигна само до 1:1 срещу Рен, и три пред третия Лориен.

В следващия кръг след паузата за националните отбори поради турнира Лига на нациите Пари Сен Жермен приема финалиста за Купата на Франция Ница, докато Лион ще търси реванш за домакинското си поражение при гостуването на Ланс, който е четвърти с 18 точки и един от трите отбора без загуба до момента. /БГНЕС