Ранен ЦСКА ще се връща на победния път срещу Славия

Днес ще се изиграят три мача от програмата на 25-ия кръг в Първа лига. От 15:15 часа Хебър посреща Черно море. Спартак Варна приема Берое от 17:45 часа, а гвоздеят в програмата е столичното дерби между Славия и ЦСКА, което е с начален час 20:15.

Хебър и Черно море откриват програмата за деня на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик. Срещата ще бъде официален дебют за новия старши треньор на домакините Любослав Пенев, който замени друг бивш играч на ЦСКА – Владимир Манчев. Хебър има крещяща нужда от точки, като е предпоследен в таблицата с 16 пункта. Отборът е в серия от три поредни загуби за първенство, като за последно победи Славия при гостуването си в края на февруари. Черно море на Илиан Илиев е в добро състояние, като през седмицата се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България след успех над ЦСКА с 2:1 на „Армията“. „Моряците“ продължават борбата си за място в топ 6 след края на редовния сезон, като са именно шести с 39 точки.

Спартак Варна и Берое си дават среща на стадион „Спартак“ в морската ни столица. Възпитаниците на Димитър Димитров-Херо изиграха силни мачове от началото на пролетния полусезон, но в повечето останаха с празни ръце и това продължава да им отрежда последно място в класирането. Тимът отпадна и от турнира за Купата след поражение от Лудогорец с 1:2. Берое все още няма победа през пролетния дял, завършвайки наравно в два мача и губейки останалите си четири. Съставът на Николай Киров е на 13-та позиция с 21 пункта.

В последния двубой за деня лидерът ЦСКА ще търси връщане на пътя на победите след отпадането за Купата при визитата си на Славия. На „Александър Шаламанов“ в столицата „червените“ ще искат да се реваншират на феновете си за загубата от Черно море през седмицата, която сложи край на надеждите на Саша Илич и компания за домашен дубъл. Отборът все още продължава битката за титлата с Лудогорец, като е на точка пред шампионите след разгромния успех на разградчани над Ботев Враца с 8:1 у дома. Съперникът им Славия, който няма да може да разчита на наказания си треньор Златомир Загорчич, също инкасира поражение за Купата – от Локомотив София с 1:2, като е на седма позиция с 38 пункта, на една от шестия Черно море, и продължава битката за място в евротурнирите догодина.

Пълната програма на 25-ия кръг от първенството:

Петък

Локомотив Пловдив - Септември София 2:1

Събота

Лудогорец - Ботев Враца 8:1

Левски - Локомотив София 1:0

Неделя

15:15 ч, Хебър - Черно море

17:45 ч, Спартак Варна - Берое

20:15 ч, Славия - ЦСКА

Понеделник

17:30 ч, Пирин Благоевград - Арда

20:00 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив. /БГНЕС