Рангел Бизюрев е в Пловдив и дава показания

Обвиненият за убийството в Цалапица Рангел Бизюрев бе докаран в Пловдив. Под конвой той бе вкаран в Окръжния следствен отдел, където ще бъде разпитан, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.


Пред журналистите Рангел остана безмълвен и не отговори на нито един въпрос. Окръжната прокуратура ще поиска постоянното му задържане под стража.

Процесът по екстрадицията на Бизюрев приключи снощи, когато след месеци бягство от правосъдието, заподозреният за убийството на Димитър Малинов в Цалапица кацна със самолет на софийското летище. Тази сутрин той бе конвоиран от столицата в Пловдив.

30-годишният българин беше предаден на българските власти от Кралства Дания в изпълнение на Европейска заповед за арест.


От МВР разпространиха видео от пристигането му на ГКПП „Аерогара София“, където бе установена неговата самоличност и извършена справка в автоматизираните информационни системи на МВР.

"Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд". Това написа във Facebook вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.

"В телефонен разговор с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я информирах за всички действия, които МВР предприе, за да може Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен. Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев!", допълва Стоянов в социалната мрежа. /БГНЕС