Рангник поема временно Манчестър Юнайтед до края на сезона

Манчестър Юнайтед е постигнал договорка с Ралф Рангник за назначаването на германеца като временен мениджър на тима след уволнението на Оле Гунар Солскяр.

63-годишният специалист в момента изпълнява ролята на отговорник за спорта и развитието в руския Локомотив Москва, след като изкара престой в РБ Лайпциг. Според The Athletic, “червените дяволи“ все още трябва да се разберат с Локомотив, за да може той да напусне настоящата си позиция, но се очаква да акостира на „Олд Трафорд“ до края на сезона и след това да остане в консултантска роля в клуба.

Ралф Рангник.

Рангник няма да успее да дебютира срещу Челси във Висшата лига през уикенда, тъй като изчаква да получи работна виза. Майкъл Карик, който води манчестърци при победата над Виляреал с 2:0 като гост в Шампионската лига през седмицата, която класира Юнайтед за осминафиналите на надпреварата, ще изведе тима и при визитата на лидера в Премиършип.

Юнайтед са набелязали човек за постоянен мениджър на отбор след края на сезона – става въпрос за Маурисио Почетино, който в момента води френския гранд Пари Сен Жермен и има договор с парижани до 2023. Рангник бе наставник на Лайпциг в два кратки престоя, както и футболен директор както на „биковете“,така и на австрийския дъщерен клуб РБ Залцбург.

Рангник е един от архитектите на модерния стил на игра, в който клубовете пресират високо – нещо, което е повлияло на мениджъри като Томас Тухел, Юлиан Нагелсман, Ралф Хазенхютъл и други. Докато Юнайтед вероятно няма да успеят да спечелят Висшата лига през този сезон, съставът е в борбата за триумф в Шампионската лига. /БГНЕС