Раниери: Щастлив съм да се завърна у дома

Клаудио Раниери е новият наставник на Рома.

"Изключително радостен съм да се завърна у дома", заяви новият наставник на Рома Клаудио Раниери, който по-рано днес бе официално назначен на поста. 67-годишният Раниери заменя начело на "вълците" Еузебио ди Франческо, който бе уволнен след отпадането на Порто в осминафиналите на Шампионската лига и тежката загуба в дербито с Лацио с 0:3 в рамките на няколко дена.

Раниери започва професионалната си футболна кариера именно в Рома през 1973-та година, а като треньор води тима от септември 2009-та до февруари 2011-та година. "Изключително радостен съм да се завърна у дома. Когато Рома те повика, няма как да кажеш не", сподели Раниери, който спечели Купата на Италия и сребърните медали в Серия А при предишния си престой на стадион "Олимпико".

За последно италианският специалист води закъсалия английски Фулъм, но изкара на "Крейвън Котидж" само няколко месеца, преди да бъде освободен, след като не успя да извади лондончани от зоната на изпадащите. "Много сме щастливи да посрещнем Клаудио обратно в клуба. До края на сезона ни остава една цел и това е да завършим възможно най-напред в класирането и да си осигурим участие в Шампионската лига през следващия сезон. В този етап на кампанията бе важно да доведем треньор, който познава клуба, наясно е с обстановката и ще може да мотивира играчите", каза президентът на Рома Джим Палота.

"Клаудио е родом от този град, той е фен на Рома, но още по-важно, той е един от най-опитните треньори в световния футбол. Сега имаме нужда от сигурни ръце, които да ни помогнат да се върнем в топ 4. Остават ни 12 мача до края на сезона и трябва да спечелим възможно най-много от тях", коментира легендата на "вълците" Франческо Тоти, който сега е в ръководството на клуба.

По-рано днес Рома се раздели с досегашния си спортен директор Мончи, като се очаква той да заеме същия пост в Арсенал. /БГНЕС