Раптърс и Нъгетс изравниха сериите си

Действащият шампион на НБА Торонто Раптърс надви Бостън Селтикс със 100:93 в мач номер 4 от полуфиналната серия между двата състава в Източната конференция.

Действащият шампион изравни серията с Бостън на Изток.

„Динозаврите“ изоставаха с 0-2 в серията и бяха близо до това да влязат в четвъртия двубой с дефицит от три мача, но в крайна сметка реализираха тройка чрез ОДжи Ануноби в миналия мач, а сега удържаха съперника до 93 точки. И двата отбора не стреляха добре от полето, но по-добрата трета четвърт се оказа ключова за крайния изход, спечелена от Ник Нърс и компания с 32:24. Петима баскетболисти завършиха с двуцифрен точков актив за победителите, като Паскал Сиакам и Кайл Лаури записаха дабъл-дабъли – 23 точки и 11 борби за камерунеца, и 22 точки и 11 борби за пойнт гарда. За „келтите“ Джейсън Тейтъм приключи с 24 точки и 10 борби, но възпитаниците на Брад Стивънс така и не успяха да отговорят на съперника и загубиха аванса си в серията. Подобна бе картината, макар и във втория мач, в сблъсъка между Денвър Нъгетс и Ел Ей Клипърс на Запад. След убедителния си успех във откриващата среща, „ножиците“ бяха надиграни от опонента със 110:101. Нъгетс изригнаха още в първата четвърт, когато вкараха цели 44 точки, а авансът им по едно време достигна 23 пункта. Играчите на Док Ривърс нямаха отговор за енергията на съперника, която бе ключова в първия мач между двата тима, след като баскетболистите на Майк Малоун пристигнаха след изморителна в психически и физически аспект седма среща с Юта Джаз.

Йокич (л) даде тон за победата с няколко поредни тройки в откриващата четвърт.

Над всички за победителите бе Джамал Мъри с 27 точки и шест асистенции, а Никола Йокич с дабъл-дабъл от 26 точки и 18 борби. За Клипърс Пол Джордж вкара 22 точки, към които добави и осем борби, но Кауай Ленърд бе далеч от обичайното ниво с 13 точки, 10 борби и 8 асистенции при стрелба от игра 4 от 17. Петият мач между Раптърс-Селтикс и третият в серията Нъгетс-Клипърс са в понеделник. /БГНЕС