Рашфорд: Абсурдно е да се твърди, че сме се предали в мача с Ливърпул

Маркъс Рашфорд защити усилията на съотборниците си в Манчестър Юнайтед след историческия разгром от Ливърпул с 0:7 миналия уикенд, като реализатор номер 1 на „червените дяволи“ през сезона отдаде колапса на отбора след почивката на липсата на организация. Юнайтед изравниха най-тежката си загуба в официален мач в историята и най-голяма на „Анфийлд“ от 1931-а насам, след като допуснаха цели шест попадения през второто полувреме.

Маркъс Рашфорд.

Не сме се предали, това е абсурдно. Бяхме неорганизирани, да, комуникацията беше лоша, да, заради това допуснахме и головете. Но всичко това произлиза от факта, че според мен всички се опитваха да се върнат в мача толкова много, че забравиха за принципите на отбора със и без топка“, каза английският национал на пресконференцията преди първия мач от осминафиналите на Лига Европа с Бетис в четвъртък.

Бруно Фернандеш бе един от най-сериозно критикуваните за поведението си, докато бе на терена с капитанската лента през уикенда. Португалският полузащитник редовно носи лентата под ръководството на мениджъра Ерик тен Хаг от началото на кампанията, след като първият избор Хари Магуайър загуби доверието на наставника и често е на резервната скамейка. Фернандеш опита на няколко пъти да си изпроси нарушение след контакти с играчи на Ливърпул, а веднъж дори си позволи да избута леко един от страничните съдии в знак на разочарование.

Но Тен Хаг потвърди, че той ще остане капитан, когато Магуайър не е селектиран. „Изключително щастлив съм да разполагам с Бруно Фернандеш в отбора си и съм щастлив, че той, ако Хари не е на терена, е нашият капитан“, сподели бившият наставник на Аякс. Юнайтед загубиха само веднъж в 22 срещи във всички турнири преди погрома от състава на Юрген Клоп в неделя.

Ерик тен Хаг.

Тен Хаг вече сложи край на шестгодишната суша на манчестърци без трофей след спечелването на Купата на Лигата, като „червените дяволи“ остават и в битката за още два трофея – Лига Европа и ФА Къп. „Видяхме мача, трябва да се вдигнем и да отвърнем на удара. Печелим заедно, губим заедно. Направихме бъркотия в неделя и трябва да се справим с това“, добави още нидерландецът. /БГНЕС