Рашфорд: Разочаровах всички, не мога да спра да мисля за дузпата

Нападателят на Англия и Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд призна, че не може да спре да мисли за изпуснатата дузпа във финала на Евро 2020 срещу Италия, спечелен от Скуадра Адзура. 23-годишният Рашфорд влезе в последната минута на продълженията, заедно с Джейдън Санчо, но впоследствие и двамата направиха пропуски от бялата точка, а след двубоя те и Букайо Сака, който също изпусна дузпа, станаха жертви на расистки обиди в социалните мрежи.

Рашфорд уцели гредата с изпълнението си от бялата точка

"Винаги вярвам, че мога да вкарам дузпа, но нещо не беше съвсем наред. Направих дългата засилка, за да си дам повече време, но за съжаление, не се получи. Почувствах се сякаш съм предал съотборниците си, сякаш съм предал всички. Мога да вкарвам дузпи и насън, но защо изпуснах тази? Не спирам да мисля за това и няма думи, с които да опиша как се чувствам. Финал. 55 години. Една дузпа. Историята. Мога само да кажа, че съжалявам. Иска ми се да не беше ставало така", коментира Рашфорд.

"Мога да търпя критика за представянето си винаги. Дузпата ми не беше добра, трябваше да влезе, но никога няма да се извини за това кой съм и откъде идвам. Мечтал съм си за такива моменти. Благодаря ви за всички мили съобщения на подкрепа. Ще се завърна по-силен", допълни нападателят. /БГНЕС