Рашков: Държавата трябва да си възстанови разследващата функция

В момента монополът върху разследването е предоставен на един държавен орган. Когато този държавен орган по една или по друга причина не спазва закона, той може и блокира разследваща дейност в държавата, блокира, по една или друга причина, ако щете по причината политически пристрастия. Това каза вътрешният министър Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

И нищо не може да направи огромният държавен апарат в лицето на МВР, когато срещу него стои един единствен човек политически пристрастен и подчинените му прокурори. Затова държавата трябва да си възстанови разследващата функция, добави Рашков.

Той посочи и че нашата държава дава огромни ресурси за разследващата функция, която накрая е нерезултатна. „Тя не постига онези резултати, които ние искаме освен да ги постигнем, да ги постигнем в един разумен срок в съответствие с Европейската конвенция за защита на правата и основните свободи на човека”, каза Рашков.

Той каза това на заседание на парламентарната вътрешна комисия, на което депутатите изслушват ръководството на МВР във връзка с проблеми при провеждането на полицейски разследвания. /БГНЕС

Тагове: