Рашков: На никого не съм целувал ръка, нито нещо друго

Народните представители приеха доклада на Временната комисия за "Джемкорп", но дори и след това обстановката не се успокои, а напротив, нажежи се още повече, дори се стигна до почивка, за да може да се успокоят страстите в залата. До почивката се стигна след като депутати от Продължаваме промяната и ГЕРБ си размениха остри реплики, предаде репортер на БГНЕС.

На парламентарната трибуна излезе Георг Георгиев от ГЕРБ и каза, че е засегнат от това, че в залата стоят "шарлатани". Той покани Рашков да го опровергае ако не е прав и поиска "на трибуната да излезе един почтен, много имотен човек, който пазеше правителството „Петков-Василев“ и да опровергае кой има връзки с руски граждани, кой има връзки с хора от руската федерация и кой по какъв начин си е правил парите", каза той. Георгиев добави: "Джемкорп е еманация на безобразието, на корупцията, на измамата. Най - тежката корупционна далавера в тази държава направена от тези пазени от един бивш комунистически следовател хора", подчерта той.

Отговорът на Бойко Рашков от Продължаваме промяната не закъсня. Той се обърна към председателстващия парламента Росен Желязков и посочи: "Бъдете така добър като човек стоящ на най-високия държавен пост в държавата да му изключите поне микрофона, ако не го изгоните от трибуната на парламента. Такива хора не трябва да стъпват въобще", категоричен бе той. Рашков каза, че никога не е бил чадър на никого, освен това той добави "на никого не съм целувал ръка, нито нещо друго. Тъй като не съм бил чадър на никой, съжалявам само, че нямах време да бъда още по-голяма градушка срещу вашия лидер от ГЕРБ", каза още той.

След разменените реплики председателстващият Народното събрание даде десет минути почивка, в която всички да се успокоят. /БГНЕС

Тагове: