Рашков проверява колко ограбвана е България

В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на бившия министър на финансите Асен Василев, че България не е бедна държава, а България е много ограбвана държава. Много се надявам в най-скоро време да установим колко ограбвана държава е и да излезем с конкретни факти пред обществото. В момента се извършват засилени проверки в тази насока.

Това каза вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, предаде репортер на БГНЕС.

Рашков заяви, че не е бил канен да участва в новия политически проект на Петков и Василев. Според него те са решили да създадат свой проект, за да продължат да работят в интерес на България и да променим страната от ограбвана държава, към такава, която може да опазва своето национално богатство и интересите на българските граждани.
От няколко дни в Айтос местните хора протестират с настояване най-скоро тежкият трафик да бъде изведен от града. Преди около седмица шофьор на ТИР блъсна кола на мястото и уби млад баща и двете му деца. Пострадаха и майката, и младо момче, което се оказа случаен минувач.
Вътрешният министър коментира, че протестът на гражданите е справедлив. Той съобщи, че за утре планират съвместно с представители на МРРБ, ГДНП и други длъжностни лица да посетят на място Айтос. „Там с местните органи на властта ще видим какво би било най-удачното решение“, посочи Рашков.
В неделя бившият служебен министър на финансите Асен Василев съобщи, че директорът на Националната агенция по приходите (НАП) Румен Спецов е получавал заплахи. Заплахата е била насочена към съпругата и децата на Спецов, разкри още Василев тогава.
Бойко Рашков посочи, че днес се е срещнал с директоа на НАП по друг повод и от него е разбрал, че има отправяни заплахи.
“Ние ще вземем мерки, разбира се. Това което е възможно да се направи. Ще преценим реалната заплаха има ли я, няма ли я, каква е степента и тогава ще се вземат мерките, които законът предвижда”, каза вътрешният министър. Той заяви, че ако се наложи ще назначат охрана. /БГНЕС