Рашков: Вътрешен министър на Борисов е замесен с наркотрафикант

Министър на вътрешните работи от кабинета на премиера Бойко Борисов е оказвал услуги на известен наркотрафикант. Това заяви служебният вътрешен министър Бойко Рашков.

Той попита риторично: Как искате да се борим с организираната престъпност, когато Борисов е издигал на ръководни места такива хора. Дали един такъв вътрешен министър може да се бори с престъпността, ако е свързан с известен наркотрафикант.

Рашков се е запознал с материалите по разследването и скоро ще обяви името на този човек.

По отношение на големите строителни компании, които протестираха с мотива, че държавата е спряла парите им, Рашков разкри, че Собственик на голяма строителна фирма е превел 21 милиона лева в ОАЕ.

„Това не е единичен случай, нямам предвид само този човек. След като подобни суми се изнасят извън страната, ние се чудим откъде да вземем пари за здравеопазване и пенсии. Нито един от собствениците на фирмите, които са строили лотовете, не дойде на срещата при министър Комитова, за да докаже с документи, че държавата нещо му дължи. Това само по себе си говори за тяхната отговорност“, каза вътрешният министър пред бТВ.

Голословни твърдение и безпочвени упреци. Така министърът на вътрешните работи Бойко Рашков коментира обвиненията на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, че МВР е оказвало натиск върху активисти на движението по време на предизборната кампания.

„Тези твърдения не говорят добре за този политик“, каза Рашков. Той посочи, че многократно се е обръщал към ДПС да внесат своите сигнали до МВР, или ако нямат доверие във вътрешното министерство тогава в Прокуратурата, на която имат по-голямо доверие.

Рашков и даде пример за заплахите и натиска, който се оказват от някои партии. Избирателите били сплашвани с по следния начин: ще видите вие, когато отново се върнем на власт.

„Някои наши партии са свикнали да печелят изборите по един нечестен начин. Органите на МВР свършиха едно добра работа, която се оценява високо от много партии и мнозинството български граждани. Ние спазваме законите, които ни задължават да разследваме престъпни прояви“, каза той. /БГНЕС