Расинг спечели титлата в Аржентина кръг преди края

Аугусто Солари отбеляза гола, който короняса Расинг с шампионската титла в Аржентина.

Отборът на Расинг спечели първата си титла на Аржентина от 2014-та година насам, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Тигре тази нощ. В същото време прекият конкурент на Расинг за шампионските медали - Дефенса и Жустисия, стигна само до точка при домакинството си на Унион и по този начин кръг преди края загуби и теоретични шансове да излезе на първото място.

В Буенос Айрес лидерите в класирането поведоха в резултата в 57-та минута чрез Аугусто Солари, но бяха попарени с изравнителен гол в последната минута, дело на Лукас Родригес. Въпреки това, играчите и треньорският щаб на Расинг можеха да празнуват след последния съдийски сигнал, след като Дефенса и Жустисия също направи реми. Това означава, че Расинг има преднина от четири точки преди последния кръг на първенството и вече официално е новият шампион на Аржентина.

Расинг е един от петте големи клуба в Аржентина, като това е 18-та титла за тима, но едва трета от 1966-та година насам. Дефенса и Жустисия от своя страна се бореше за първия голям трофей в историята си, но не издържа на напрежението в последните кръгове, като допусна две загуби и равенство в последните си пет мача. Първенството на Аржентина ще завърши с директен двубой между двата тима следващата събота, който обаче ще бъде без значение. /БГНЕС