Райдър Къп се отлага за 2021 година

Най-популярният и престижен отборен турнир в света на голфа Райдър Къп се отлага с една година и ще се проведе през 2021 заради пандемията от COVID-19, обявиха днес организаторите.

Няма да има Райдър Къп без публика, решиха днес организаторите.

Традиционната надпревара, която се провежда на всеки две години и изправя най-добрите голфъри от Европа срещу колегите им от Америка, трябваше да се проведе в периода 25-27 септември в Уислинг Стрейтс, Уисконсин, но се отлага с една година. Причината за това решение е, че няма как в края на септември да бъде осигурено безопасното посещение на публика на турнира, а феновете по трибуните и край игрището са основна съставна част от Райдър Къп.

43-то издание на надпреварата ще се проведе в периода 24-26 септември следващата година, а следващото издание, което ще бъде в Рим, също се измества в календара и ще се проведе през 2023, вместо през 2022 година.

Това е първото отлагане на Райдър Къп от 2001 година, когато терористичните атаки срещу Световния търговски център в Ню Йорк на 11 септември доведоха до изместването на турнира с една година. /БГНЕС

Категории: