Рязък спад в подкрепата за Байдън

Нивото на одобрение от страна на американците на дейността на президента на САЩ Джо Байдън е спаднало със 7% от август тази година и с 11% от април. Това сочат резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от специалисти на телевизионната компания NBC.

Според резултатите от него 42% от американците оценяват положително дейността на Байдън като президент на САЩ. През август данните от подобно проучване показаха, че 49% от американците подкрепят политиката на Байдън, а през април те бяха 53%. Телевизионната компания отбелязва, че колебанията в нивото на подкрепа за предшественика на Байдън - републиканеца Доналд Тръмп по време на неговото президентство не са надвишавали 9%.

Проучването е проведено от 23 до 26 октомври сред 1000 пълнолетни граждани на Съединените щати.

По-рано социолозите от Галъп съобщиха, че рейтингът на Байдън пада по-бързо от този на повечето американски лидери от средата на 20-ти век. Предишният антирекорд принадлежеше на 44-ия президент на САЩ Барак Обама (той заемаше поста през 2009-2017 г.), рейтингът му през първите девет месеца от встъпването в длъжност падна с 10,1%./БГНЕС