Раздадоха ТВ наградите БАФТА

Най-големите телевизионни звезди на Великобритания се появиха на червения килим в лондонския „Роял Фестивал Хол“ снощи, за да присъстват на връчването на Телевизионните награди на британската академия (БАФТА).

Част от каста на "Убивайки Ив" - Фиона Шоу (вляво - награда за поддържаща роля), Джулия Дейвис и Джоди Комър (Д - най-добра женска роля)

Трилърът на Би Би Си „Убивайки Ив“ ("Killing Eve"), спечели три награди, включително за най-добър драматичен сериал и най-добра актриса, присъдена на Джоди Комър. Всъщност, жените доминират в печелившите категории, изнасяйки вдъхновяващи речи при получаването на наградите и възхвалявайки усилената работа на другите.

Бенедикт Къмбърбач спечели наградата за най-добър актьор за ролята си в драмата „Sky's Patrick Melrose“, адаптация на романа на Едуард Ст Оубин, 14 години след първата си номинация. Лентата също бе обявена за най-добър мини сериал.

Фиона Шоу б обявена за най-добра поддържаща актриса за ролята си на шпионския бос Каролин Мартенс каза, че тя е "вероятно най-голямото удоволствие в живота й".

Бен Уишоу грабна наградата за най-добър поддържащ актьор за „A Very English Scandal“.

Продуцентката Никола Шиндлер получи специална награда за нейния принос към телевизионната индустрия.

Като цяло телевизионните звезди бяха облечени в изчистени облекла и строги костюми. Но една актриса, известна като сценарист на британски телевизионен сериал "This Country", се появи в нещо съвсем различно.

Дейзи Мей Купър

Дейзи Мей Купър направи фурор на червения килим, облечена като боклуджийска торба, с подобие на капак за кощче за боклук на главата с кацнал гълъб на него. Шлейфът на роклята й представляваше сбирка от различни боклуци, като пластмасови бутилки и плесенясали опаковки, които се влачеха зад шестнайсетлитровата торба, докато вървеше.

Предполага се, че това е публична препратка за привличане на вниманието към количеството отпадъци, които се изхвърлят ежегодно, като се има предвид, че в Обединеното кралство има толкова много семейства, разчитащи на кухни за обществено хранене. Купър сподели, че е направила роклята собственоръчно, заедно със своята майка. Тя е дарила парите, които би похарчила за рокля на местната кухня за обществено хранене.

„Критиците може да наричат това просто PR-каскада, но за нас всичко, което предизвиква внимание към отпадъците и поддържането на живота, със сигурност е стъпка в правилната посока“, пише порталът Юронюз, съобщил за атракцията на вечерта.

Наградите БАФТА за талантите зад камера като сценаристи, редактори и озвучители - се състояха миналия месец, като „A Very English Scandal“ отнесе най-много трофеи. /БГНЕС

Тагове: