Раздават 3000 порции риба за празника на Бургас

Рано сутринта до Часовника в Бургас готвачите от Флотилия „Бойно и спомагателни кораби" в Атия започнаха приготвянето на рибената чорба за празника на Бургас. Тази година риба ще се раздава на пет места в целия град. Рибената чорба става най-вкусна с поне два вида риба, казват експертите пред кореспондента на БГНЕС в града.

„Тая година чорбата ни е с три вида риба - паламуд, скумрия и чернокоп , задушили сме си зеленчука, имаме около 3000 порции риба и 1000 порции супа, които ще бъдат раздадени на бургазлии. Просто супата стана хубава, защото се приготвя в полевата кухня на огъня и трябва и щипка любов", разказа мичман Радостин Йорданов.

Празникът започна с тържествена литургия в чест на покровителя на Бургас – Свети Николай Чудотворец. В празничната програма са предвидени още ретро дайвинг, поздрав със сирени на кораби, литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морската вода, съобщиха и от общината./БГНЕС