Разговорите между ПП и ДБ няма да са публични

Разговори с „Продължаваме промяната“ ще започнем в първия възможен момент. Няма да бъде публичен процес. Трябва да изберем най-добрия вариант, за да постигнем максимум ефект. Ефектът, който целим е първото място, което да ни позволи да наложим своя дневен ред и своята визия за формиране на управление на страната. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в кулоарите на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Иванов обясни, че гласоподавателите на двете формации няма защо да се притесняват. „България трябва да излезе от спиралата от безперспективност и на липса на възможности. Очевидно е, че това без нас не може да стане“, категоричен е той.

По думите му съдебната реформа и нейното реализиране са въпрос на желание. „ГЕРБ и ДПС провалиха гласуването. Те бяха в зала, те не се регистрираха”, отбеляза той. Иванов подчерта, че волевото действие на ГЕРБ да не се регистрира показва, че те не искат реформата да бъде прекарана. „Възможно е законопроектът да мине на второ четене“, каза с надежда той.

Иванов уточни, че по отношение на листите те ще държат „да генерират подкрепа и в тях да има лидери, които ясно да мобилизират волята на хората да гласуват, за да можем да постигнем максимален ефект“. Единственото нещо, което ме интересува е максималният ефект за страната“, категоричен е съпредседателят на „Демократична България“.

Според Лорер обединението между ПП и ДБ ще донесе нова надежда за България.

„Обединението между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, което предстои да се случи, ще донесе нова надежда на цяла България. Обединението между ПП и ДБ е в посока на финализиране. Твърдо вярвам, че ще сме номер 1 и, че следващото правителство, което ще бъде предложено в 49-я парламент, ще бъде излъчено от тази формация“, заяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“.

Той уточни, че мандатът, който имат в момента е да разговарят за предизборна коалиция. Лорер каза, че „заедно ПП и ДБ ще постигнем много по-добър резултат, отколкото сами“.

Според него обединението е за доброто на страната. Лорер обясни, че няма мандат да коментира какви имена се обсъждат за новата коалиция.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ отбеляза, че ГЕРБ и ДПС многократно са бойкотирали правосъдната реформа. „До степен наужким да заявяваме, че искаме, но всъщност да протакаме времето на парламента”, каза още той. /БГНЕС