Разхлабват режима на носене на маски в САЩ

Президентът на САЩ Джо Байдън нарече решението на американския регулатор да одобри използването на ваксината от BioNTech и Pfizer за непълнолетни на възраст от 12 до 15 години "окуражаващо".

В изявлението на президента се отбелязва, че в близко бъдеще се очакват нови препоръки от федералните центрове за профилактика и контрол на заболяванията (CDC) във връзка със ситуацията с коронавируса в страната.

"Безопасните и ефективни ваксини ограничават разпространението на вируса, спасявайки хиляди животи и позволявайки на милиони американци да започнат да се връщат към нормалния живот", каза Байдън. "През следващите дни ще чуем повече от федералните центрове за контрол на заболяванията и превенция относно техните препоръки. "

Американските федерални центрове за контрол и превенция на заболяванията издадоха препоръка на 27 април, според която сега е позволено пребиваването на открито без защитни маски, независимо дали жителите са ваксинирани срещу коронавирус. Тези, които са били напълно ваксинирани, могат да забравят за маската при малки срещи на улицата или при посещение на открити веранди на кафенета и ресторанти, заобиколени от непознати. /ТАСС