Разлято вино на стойност 2,5 млн. евро при вандалски акт в Испания

Близо 60 000 литра червено вино на приблизителна стойност 2,5 млн. евро са били изгубени в известна винарна в региона Рибера дел Дуеро в Централна Испания, след като някой е проникнал, за да отвори ваните, съобщават от винарната, която е станала жертва на саботажа, предаде АФП.


На кадри от видеонаблюдение, се вижда как мъж с качулка отива от един казан на друг, за да ги отвори, като разлива виното, което се съдържа в тях, на пода.

Според компанията инцидентът е станал около 3,30 ч. местно време на 18 февруари във винарната в Кастрильо де Дуеро, близо до Валядолид.

Изгубени са общо 60 000 литра или 80 000 бутилки от този най-висок клас вино, съобщиха от Cepa 21, които са подали жалба.

Освен икономическите загуби, "това е нападение срещу работниците на Cepa 21, срещу нашите лозари, които се борят да получат най-доброто грозде", заяви председателят на компанията Хосе Моро по испанската обществена телевизия (TVE).

"Това е нанасяне на вреда заради самото нанасяне на вреда, от човек, който сигурно не е много уравновесен, без здрав разум и изпълнен с омраза", смята той.

"Всичко сочи, че този човек е знаел къде се намира", добави той, като посочи, че е изпратил списък със заподозрени на Гражданската гвардия, която потвърди, че е започнала разследване. /БГНЕС