Размножаването на жабите обърка строежа на мост в Пазарджик

Въпреки официалното спиране на строежа на пешеходния мост в Пазарджик, се оказва, че работата на обекта продължава, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Но според разрешителното, издадено от Басейнова дирекция, строително-ремонтните дейности са разрешени: "целогодишно, с изключение на периода на размножаване на рибната фауна от 1 април до 30 юни включително".

Така че строежите по реката в посочения период подлежат на санкции. Репортерска проверка установи, че строежът на моста е в разгара си, точно в периода на забраната.

Припомняме, че критериите, с които фирмата-изпълнител бе избрана да получи обществената поръчка за строежа на пешеходния мост, бяха кратките срокове, а именно 2 календарни дни за изготвяне на проект и 40 календарни дни за извършване на строително-монтажните работи.

Строежът беше открит на 25 март и според договора, сключен от община Пазарджик и фирмата, на 17 април 2019 г. той трябваше да бъде готов според документа, но беше спрян временно до 30 юни заради размножителния сезон на жабите и рибите. /БГНЕС