Разширяват столичната 104-а детска градина с 4 нови яслени групи

През януари ще започне строителството на нова пристройка към 104-а детска градина „Моят свят“ в София. В новата триетажна сграда, която трябва да стане факт за 6 месеца, ще бъдат разкрити 4 нови яслени групи. Това каза за БГНЕС зам.-кметът на район „Оборище“ Бонка Василева.

„Имаме зелена светлина за старта на проекта, имаме и осигурено финансиране“, обяви тя и добави, че инвестицията е с прогнозна стойност над 500 000 лева.

Василева смята, че при допълнителна реорганизация на съществуващата сграда може да се отвори място и за още една яслена група.

Според нея по този начин проблемът с недостига на места за най-малките ще бъде преодолян в значителна степен в техния район.

„В района нямаме терени, на които да строим нови детски градини. Единственият шанс на район „Оборище“ да реши проблема с липсващите места, най-вече с яслените групи, е с тази пристройка“, коментира тя и подчерта, че нямат и терени, върху които да построят и детски площадки.

От думите на зам.-кмета Надежда Бобчева пък стана ясно, че през лятото ще бъдат ремонтирани двата тротоара по ул. „Цар Симеон“ в участъка от ул. „Чумерна“ до бул. „Васил Левски“ и западния тротоар на ул. „Чумерна“ от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до ул. „Ангиста“, като до момента са били ремонтирани улиците „Чаталджа“, „Богдан“, „Лисец“ и участък от ул. „Чумерна“.

„Обявихме и обществена поръчка за ремонт на тротоари. Предстои избор на изпълнител“, поясни Бобчева и подчерта, че разчита Центърът за градска мобилност да ремонтира по своя програма ул. „Султан тепе“ и разместените и изпочупени плочки по ул. „Черковна“, които са част от зелената зона.

Тя обяви още, че имат за цел и да започнат поетапното облагородяване на квартала. Това включва премахване на кабелите от фасадите на сградите, както и призив собствениците да ремонтират рушащите се, за да може изгледът в района да се подобри./БГНЕС