Разтърсващият живот на Еминем: мозъчно увреждане, живот в каравана и горчива любов

Днес Еминем отбелязва 49-ия си рожден ден и заради целия му забележителен принос към музикалната индустрия "Дейли Стар" изследва възходите и паденията на целия му житейски път.

Преди 25 години звездата, роден като Маршал Брус Матърс III, издава дебютния си албум "Infinite", който не може да се каже, че завладява света. Без пари, с провалена кариера и с пропадане заради злоупотреба с наркотици, той и малкото му семейство в крайна сметка се преместват в караваната на майка му.

Но той не знае, че звездната слава е на една ръка разстояние. Сингълът ми "Slim Shady" попада в ръцете на д-р Дре. Легендарният музикален продуцент първоначално е подложен на критики, че е наел бял рапър. Дре отвръща на хейтърите: "Не ми пука ако ще да си лилав; ако си добър, ще работя с теб."

През февруари 1999 г. албумът "The Slim Shady" щурмува класациите и сега вече той е официално сертифициран като четирикратно платинен от RIAA.

Но какъв е бил животът на рапърът от самото начало? Възпитание без баща, бедност, хулигански тормоз, кома и бурен романс - това е животът на Еминем без преструвки.

Само на 15-годишна възраст майката на Еминем Деби Нелсън се омъжва за баща му Маршал Брус Матърс младши, като две години по-късно се ражда синът им - скоро третият най-добър рапър на всички времена. Преди Еминем да навърши две години, родителите му се разделят и това е краят на връзката му с баща му. Той не е положил никакви усилия, за да се опита да го опознае дори като пораснал, обяснява хитмейкърът в предишно интервю за India Today.

Той каза: "Много пъти той се обаждаше, а аз бях там - може би лежах на пода и оцветявах или гледах телевизия - и за него нямаше да е проблем да каже: "Дай го на телефона". Просто нямах бащинска фигура в живота си."

Обтегнати отношения с майка му

Еминем не се притеснява да споделя преживяванията си от миналото, детството и възпитанието си чрез изкуството на рапа.

Обтегнатите му отношения с майка му Деби Нелсън стават ясни в песента му "Cleanin' Out My Closet" от 2002 г. В текста на песента се твърди, че майка му е страдала от синдрома на Мюнхаузен по наследство, което го е накарало да повярва, че е болен - през целия си живот.

Подобни обвинения има и в хита "My Mom", като Еминем твърди, че майка му е била пристрастена към валиум и е поръсвала веществото върху храната му по време на детството му. По-късно звездата обвинява майка си за пристрастяването си към валиума.

Майка му обаче отхвърли твърденията му в интервю за Inside Edition, като заяви пред изданието: "Той беше разглезен. Всичко, което искаше аз харчех последния цент, за да му го купя. Искам да кажа, че той беше единственото ми дете в продължение на четиринадесет години."

Деби дори се опита да съди рапъра за огромната сума от 10 млн. долара, след като твърдеше, че той я е оклеветил в "The Slim Shady" и в редица интервюта.

Години по-късно Деби е диагностицирана с рак на гърдата и това сякаш е повратна точка за дуото майка и син, които са във война от десетилетия.

Увреждане на мозъка

Като дете Еминем е бил тормозен жестоко, като при един от инцидентите е изпаднал в кома за почти седмица.

Тъй като Деби и синът ѝ често се местят и често сменят жилищата си до три пъти годишно, Еминем е известен като самотник и това го превръща в мишена на гадни хулигани. По данни на MTV, когато е бил само на девет години, хулиган на име Д'Анджело Бейли му е разцепил устната и го е ударил с юмрук, като с течение на времето нападенията са се влошавали. Най-тежкият инцидент е, когато Маршал е пребит и е на косъм от смъртта, след като получава "травми по главата, лицето, гърба и краката".

През 1982 г. майката на Еминем безуспешно се опитва да съди училищния район на Роузвил, твърдейки, че насилието от страна на хулиганите е причинило на сина ѝ главоболие, гадене и антисоциално поведение. В крайна сметка искът ѝ за 10 000 долара е отхвърлен на основание "правителствен имунитет".

В пробивния албум "The Slim Shady" Еминем споменава за животозастрашаващия инцидент в песен, наречена "Brain Damage".

Бездомник само с 40 долара в джоба

Еминем и бившата му съпруга се срещат за първи път, когато Кимбърли Ан Скот и нейната сестра близначка бягат от дома си, когато са едва на 13 години.

По това време Ким привлича вниманието на топмодел на чартовете, когато пътищата им се пресичат на парти в Детройт - като двойката започва романтична връзка. Две години по-късно, на 25 декември 1995 г., Еминем и Ким посрещат на бял свят дъщеря си Хали Джейд. Двамата живеят в квартал с висока престъпност и домът им често е обект на крадци.

След неуспеха на първия му албум Еминем остава без пари и се налага да работи по цял ден като мияч на тенджери, за да свърже двата края.

Нещата се влошават, когато той е беше уволнен от работа само няколко дни преди Коледа.

По-рано звездата разказа: "Беше пет дни преди Коледа, когато е рожденият ден на Хейли. Имах около 40 долара, за да ѝ купя нещо."

Малкото семейство се обръща за подкрепа към майката на Еминем - Деби, като след това тримата се преместват в нейната каравана.

Бурни отношения със съпругата му Ким

Еминем и Ким се женят, когато кариерата му тъкмо е започнала да се разраства и четири години след раждането на Хали Джейд. Бракът им скоро става бурен и е подчинен на постоянни обвинения в изневери, в резултат на което двойката се разделя. Въпреки враждата в продължение на много години рапърът и бившата му съпруга Ким се сдобряват, като през 2006 г. двойката се жени.

В интервю за 20/20 през 2007 г. Ким обяснява, че е имала своите задръжки и притеснения относно възобновяването на техния романс.

Тя каза: "Парите са страхотни, но те не могат да направят така, че съпруга ти да си стои вкъщи с теб. Или да спи в едно легло с теб... Това, че той е на път и на турне... това беше проблемът. Искам да кажа... постоянни изневери, през цялото време."

Говорейки за второто предложение, майката на Хали Джейд добави: "Бях развълнувана, бях щастлива, но в същото време си помислих, че той бърза с нещата."

Съюзът им започва да се влошава веднага след повторната сватба, като през 2006 г. двойката отново подава молба за развод, както и за съвместно попечителство над децата им.

На 30 юли 2021 г. полицията е повикана в дома на Ким, след като се отзовава на "сигнал за опит за самоубийство". TMZ съобщава, че парамедиците са установили, че Ким има "няколко малки разкъсвания на задната част на крака". Ким е била обездвижена и откарана в болница за медицинско лечение и психологическа оценка. Оттогава тя се възстановява у дома. /БГНЕС