Реал М се разправи с хита Жирона и се завърна на върха в Ла Лига

Реал Мадрид се завърна на върха в класирането в Ла Лига. Тимът на Калро Анчелоти се изправи в директен сблъсък за първото място с хита този сезон - Жирона. И го победи категорично с 3:0.


Хоселу откри резултата в 17-ата минута с четвъртия си гол от началото на сезона. Малско след това Реал удвои аванкса сил. След центриране от ъглов удар Чуамени. стреля с глава в обратния ъгъл и направи 2:0.

Джуд Белингам отбеляза третото попадение в 71-ата минута и поведе при голмайсторите в Ла Лига с 6 попадения от началото на сезона. По 5 имат Роберт Левандовски (Барселона) и Алваро Мората (Атлетико Мадрид). До края на срещата Реал контролираше нещата и можеше да реализира четвърти гол. Родриго обаче пропусна от изгодна позиция. А в заключителните минути на срещата Начо Фернандес получи директен червен картон за грубо влизане.

С победата тимът на Анчелоти поведе в класирането с 21 точки, Барса е с 20, а Жирона остана с 19.

В друг мач от кръга Реал Сосиедад разби Атлетик Билбао с 3:0 на „Реале Арена и го измести от четвъртото място във временното класиране с 15 точки, „лъвовете“ вече са пети с една по-малко.

Сосиедад излезе напред в резултата след половин час игра. Робин Льо Норман се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с хубав удар в левия ъгъл прати топката във вратата на Унай Симон. В 48-ата минута домакините направиха важна крачка към трите точки. Умар Садик намери Такефуса Кубо, който връхлетя върху топката и от близка дистанция матира Унай Симон – 2:0. В 66-ата домакините решиха всичко в своя ползва. Мартин Субименди изведе Микел Оярсабал, който нахлу в наказателното поле, остана сам срещу вратаря и със страхотен удар не му остави никакви шансове за реакция, оформяйки крайното 3:0. в баското дерби. /БГНЕС

Категории: