Реал Мадрид без Азар на старта в Ла Лига

Еден Азар отпадна от сметките на Реал Мадрид за първия мач на тима от новия сезон в Ла Лига срещу Селта, след като получи мускулна травма в петъчната тренировка.

Азар ще трябва да почака за официалния си дебют с екипа на Реал в Ла Лига, след като отпадна от двубоя със Селта на старта в първенството поради травма на бедрото.

В изявление на „Кралския клуб“ се казва, че белгийският национал е преминал медицински тестове, които разкрили, че е получил контузия в областта на лявото бедро, но остава неясно за колко време ще бъде лазарета той. Според някои информации, офанзивният футболист може да се завърне за домакинството на Леванте на "Сантяго Бернабеу" на 1 септември. 28-годишният Азар, който се присъедини към „белите“ от Челси през юни за сумата от 100 млн. евро – най-скъпата покупка в натовареното откъм трансфери лято за Зидан и компания, които похарчиха повече от 300 млн. евро за нови попълнения.

Мадридският колос е и без дълготрайно контузения Марко Асенсио, който получи тежка травма на коляното в предсезонната проверка с Арсенал, Ферлан Менди (прасец), а Дани Карвахал пропуска мача със Селта заради наказание. /БГНЕС