Реал Мадрид докосва титлата след победа в Памплона

Отборът на Реал Мадрид вече е съвсем близо до рекордна 35-та шампионска титла в Испания, след като победи Осасуна с 3:1 като гост в мач от 33-ия кръг на Ла Лига. В Памплона голмайсторът на Кралския клуб Карим Бензема пропусна две дузпи в рамките на седем минути в началото на втората част, но въпреки това тимът на Карло Анчелоти стигна до ценен успех.

Карим Бензема пропусна две дузпи за седем минути

Централният защитник Давид Алаба даде преднина на мадридчани в 12-та минута, но веднага след това Анте Будимир изравни. Точно преди почивката Марко Асенсио отново изведе Реал напред, а втората част започна с двата поредни пропуска на Бензема от бялата точка. Точка на спора сложи Лукас Васкес в шестата минута на добавеното време.

По този начин Реал вече има 78 точки, 17 повече от втория Атлетико Мадрид, докато третият Барселона е с 60 точки, но е изиграл два мача по-малко от съперниците си. По този начин Реал се нуждае от още четири точки в оставащите си пет мача, за да си гарантира първото място. Осасуна заема 9-та позиция в подреждането с актив от 44 точки.

Останалите резултати:

Атлетико Мадрид - Гранада 0:0

Селта - Хетафе 0:2. /БГНЕС