Реал Мадрид и Манчестър Сити определят втория финалист в ШЛ

Реал Мадрид приема Манчестър Сити в полуфинален мач-реванш от турнира Шампионска лига. „Гражданите“ имат крехък аванс от 4:3 след първия сблъсък на „Етихад“, а реваншът на „Сантяго Бернабеу“ в испанската столица е насрочен за днес, 4 май, от 22:00 часа българско време.

Първият двубой между двата състава на английска земя предложи истинско зрелище, като „небесносините“ могат да съжаляват, че не спечелиха с по-голяма разлика срещу Кралския клуб, който се представи посредствено в защита, но за сметка на това наказа грешки в отбраната на съперника и остана в играта за реванша. Тимът на Карло Анчелоти вече се справи с дефицити в предишните елиминационни фази и срещу Пари Сен Жермен, и срещу Челси, като е готов за нов обрат, който да го прати на финала в Париж на 28 май – техен първи от 2018-а насам. „Белият балет“ е абсолютен рекордьор по трофеи от най-престижния европейски клубен турнир с 13, докато Сити търсят все още първи триумф в надпреварата, след като миналата година отстъпиха на Челси с 0:1 в спора за отличието.

Анчелоти бе категоричен на пресконференцията си, че отборът ще трябва да поеме рискове в реванша със Сити. „Ако стоим дълбоко, няма да допуснем 99 удара към вратата и ако стигнем до наказателното им поле, те ще могат да играят зад гърба на отбраната ни, но трябва понякога да поемеш рискове. В тези мачове вкарахме много – четири срещу Пари Сен Жермен, пет срещу Челси, три срещу Сити – така че притежаваме качеството да поемаме рискове“, коментира италианският специалист, който в събота стана първият треньор с титли от петте топ първенства в Европа.

Колегата на Анчелоти – Пеп Гуардиола, заяви, че тимът му вероятно ще трябва да се подобри в реванша срещу новокоронясания шампион на Испания. „Същевременно, искам да ви кажа едно нещо – можем да играем далеч по-зле отколкото играхме и да спечелим, и никой не може да ме опровергае. Така че никой не знае, футболът е непредвидим. Понякога получаваш нещо, което не заслужаваш, понякога може би не получаваш това, което заслужаваш заради усилието и толкова много други неща“.

Съперник на победителя от горещия полуфинал между Реал и Сити ще бъде Ливърпул. Мърсисайдци надвиха Виляреал и в реванша на испанска земя с 3:2 и с общ резултат 5:2 от двете срещи се класираха за десетия си финал в надпреварата. Финалът в тазгодишното издание на Шампионска лига ще се проведе на 28 май във френската столица Париж. /БГНЕС