Реал Мадрид мина през Еспаньол и ликува с 35-а титла на Испания

Реал Мадрид надигра Еспаньол с 4:0 у дома в среща от 34-ия кръг на испанската Ла Лига. Кралският клуб се нуждаеше от само една точка, за да си гарантира 35-а шампионска титла на страната, и си подпечата трофея със стил, разбивайки каталунците на „Сантяго Бернабеу“.

Бензема (л) и Марсело (д) след подпечатването на триумфа в Ла Лига.

Родриго даде тон за убедителната победа на „белия балет“ с попадението си в 33-та минута. Десет по-късно отново талантливото крило бе в прегръдките на съотборниците си след втория си гол. След почивката възпитаниците на Карло Анчелоти реализираха нови две попадения чрез Марко Асенсио и влезлия от пейката дежурен голмайстор Карим Бензема. Между тези два гола ВАР отмени попадение на домакините.

Реал води категорично на върха в класирането с 81 точки, на цели 17 пред втория Севиля, който вчера завърши наравно 1:1 с Кадис. „Белите“ си върнаха короната, която загубиха от градския съперник Атлетико миналия сезон и поведоха с девет пред големия съперник през годините Барселона, който е с 26 титли на Испания. Еспаньол е 13-и с 39 пункта, на девет от опасната зона, четири кръга преди края на кампанията.

В следващия кръг каталунците приемат Осасуна, докато Реал първо посреща Манчестър Сити в полуфинален мач-реванш от Шампионската лига след поражението с 3:4 на „Етихад“ преди седмица, а след това гостува на детронирания шампион на Ла Лига Атлети. /БГНЕС