Реал Мадрид с класика срещу Валенсия у дома

Отборът на Реал Мадрид отново се доближи на две точки от лидера в класирането на Ла Лига Барселона, след като победи Валенсия с 3:0 в последен мач от 29-ия кръг на шампионата. На помощното игрище "Алфредо ди Стефано", което мадридчани ползват по време на реновацията на "Сантяго Бернабеу", "прилепите" имаха по-добрите шансове през първото полувреме, като в 14-та минута нападателят на тима Родриго удари греда с изстрел по земя, а малко след това той прати топката в мрежата, но след консултация с ВАР голът бе отменен заради засада.

След почивката домакините натиснаха и поведоха в резултата в 61-та минута, когато Карим Бензема бе изведе от Еден Азар на добра позиция и не сбърка при завършващия удар. 13 минути по-късно Марко Асенсио покачи на 2:0 след асистенция на Ферлан Менди и атрактивен изстрел от воле. Черешката на тортата сложи Бензема две минути преди края на редовното време, след като оформи крайното 3:0 със страхотно изпълнение от въздуха.

По този начин Реал вече има 62 точки, две по-малко от водача Барселона, като до края на сезона остават девет кръг. Валенсия заема 8-ма позиция в подреждането с актив от 43 точки. /БГНЕС