Реал Мадрид се провали срещу Жирона на "Сантяго Бернабеу"

Реал Мадрид допусна изненадваща издънка в 12-ия кръг на испанската Ла Лига, след като направи 1:1 с Жирона на "Сантяго Бернабеу". Въпреки това столичани остават начело в класирането с 32 точки, една повече от втория Барселона. Жирона пък е 16-и с 10 пункта.

Първите минути пропуски направиха Лука Модрич и Родриго. Гостите отговориха с положение в 19-ата, когато центриране дойде към Валери Фернандес, но ударът му отиде аут. В 38-ата Фернандес намери Ерера, чийто мощен шут се отби в напречната греда.

След час игра Кастеянос видя възможност да затрудни Куртоа, на белгиецът се справи със ситуацията. В 70-ата минута Реал откри резултата. Валверде се справи с бранител на Жирона и подаде за Винисиус, който прати топката във вратата.

Седем след това каталунците имаха сериозни претенции за наказателен удар, но първоначално реферът не я отсъди. След намесата на ВАР обаче дузпата бе факт, а Кристиан Стуани бе точен и смълча „Бернабеу“.

В 89-ата минута Родриго шутира, а вратарят на гостите – Гасанига, улови, но след това изпусна топката. Нападателят на мадридчани довкара през ръцете му, но след преразглеждане попадението беше отменено поради ВАР.

В добавеното време Тони Кроос остави Реал с човек по-малко. /БГНЕС