Реал Мадрид спечели 247-то издание на Ел Класико

Реал Мадрид надигра Барселона с 2:1 като гост в 247-то издание на Ел Класико, двубой от десетия кръг на испанската Ла Лига.

Давид Алаба.

Каталунците започнаха по-активно сблъсъка, но не успяха да намерят път към вратата на Тибо Куртоа. Реал имаше претенции за дузпа срещу Винисиус Жуниор, но те не бяха уважени от главния съдия. Малко след това „блаугранас“ пропуснаха страхотна възможност да поведат в резултата, но Сержиньо Дест пропусна сам срещу Куртоа от близка дистанция. Кралският клуб поведе в 32-та минута след чудесна атака.

Винисиус и Родриго комбинираха, преди последният да асистира на Давид Алаба, който се разписа с чудесен изстрел. След почивката възпитаниците на Карло Анчелоти сложиха точка на спора в третата минута на добавеното време след точната интервенция на Лукас Васкес. В самия край появилият се от резервната скамейка Серхио Агуеро вкара първия си гол с екипа на Барса. Той обаче се оказа недостатъчен за Роналд Куман и компания, които загубиха 247-то издание на Ел Класико.

Реал поведе в подреждането с 20 точки, толкова колкото имат и отборите на Севиля и Реал Сосиедад. Барселона е осми с 15 пункта. В следващия кръг Реал приема Осасуна, докато Барса гостува на Райо Валекано. /БГНЕС