Реал Мадрид взе Ел Класико и поведе в Испания

Отборът на Реал Мадрид излезе начело в класирането на Ла Лига, след като победи Барселона с 2:1 в голямото дерби на испанския футбол, играно на тренировъчното игрище на Кралския клуб "Алфредо Ди Стефано".

Бензема продължи добрата си форма с гол в Ел Класико

Възпитаниците на Зинедин Зидан започнаха по-силно срещата и поведоха още в 13-та минута чрез своя голмайстор Карим Бензема, който се разписа с ефектен удар с пета след центриране на Лукас Васкес отдясно. В 28-та минута Тони Кроос удвои преднина на домакините след удар от фал, след който топката се отби от играч на каталунците и не остави шансове на Марк Андре тер Стеген. Малко по-късно мадридчани можеха да стигнат до трети гол, но изстрел на Федерико Валверде срещна гредата.

След почивката над Мадрид се изля силен дъжд, но играчите на Роналд Куман поеха контрола и потърсиха обрат. В 60-та минута бранителят на Барса Оскар Мингеса намали изоставането на своите след подаване на Жорди Алба, а до края на двубоя двата тима бяха спрени от гредите по веднъж, но до нов гол така и не се стигна. В самия край Каземиро от състава на Реал получи втори жълт картон и бе изгонен.

По този начин Реал Мадрид постигна дубъл над големия си съперник в Ел Класико и вече има 66 точки, колкото е и активът на градския съперник Атлетико, но Реал има предимство в преките двубои. Барселона е на третата позиция с точка по-малко. Днес Атлети може да си върне първото място, ако вземе нещо от гостуването си на Бетис. /БГНЕС