Реал не сбърка и при гостуването на Селта

Реал Мадрид записа втори пореден успех в Ла Лига и продължи успешно защитата на титлата си, след като надигра Селта с 4:1 като гост в мач от втория кръг на шампионата. На „Балаидос“ Кралският клуб бе по-убедителен в сравнение с трудната си победа на старта на кампанията при визитата на новака Алмерия с 2:1.

Валверде (л) и Бензема (д) бяха сред голмайсторите за Кралския клуб.

Карим Бензема откри резултата с дежурния си гол за „белите“ от дузпа в 14-та минута. Скоро след това обаче домакините възстановиха паритета също от бялата точка чрез Яго Аспас. Реал си върна преднината в края на полувремето след точната интервенция на ветерана Лука Модрич.

В началото на втората част хърватският полузащитник асистира на Винисиус Жуниор за третия гол на „белия балет“, а в 66-та бразилецът подаде на Федерико Валверде за крайното 4:1. В края на мача Еден Азар можеше да добави пето попадение за Карло Анчелоти и компания, но пропусна от дузпа.

Така Реал оглави подреждането с шест точки от първите си два мача – толкова имат и Бетис и Осасуна. Селта е 14-и и продължава без успех след равенството си на старта с Еспаньол. Каталунците са следващият съперник на Реал в първенството, докато тимът от Виго гостува на новака Жирона. /БГНЕС