Реал не успя да победи Осасуна на тежкия терен в Памплона

Отборът на Реал Мадрид не успя да измести градския си съперник Атлетико от върха на класирането в Ла Лига, след като направи нулево равенство при гостуването си на Осасуна в мач от 18-ия кръг на шампионата.

Реал Мадрид не успя да надвие Осасуна в Памплона.

По-рано в събота двубоят на Атлетико Мадрид с Атлетик Билбао бе отложен заради силната снежна буря над испанската столица, като теренът в Памплона също бе засегнат, главният рефер прецени, че има условия срещата да се проведе. Тежкият терен попречи на двата тима да покажат най-доброто от себе си, като двата тима успяха да отправят едва по два точни удара и така и не се стигна до гол.

В същото време Барселона продължи с добрите си изяви в последните седмици, след като разби Гранада с 4:0 като гост. Антоан Гризман и Лионел Меси вкараха по два гола за убедителния успех на каталунците, които се изкачиха до трето място в класирането с 34 точки, три по-малко от втория Реал. Атлетико остава начело с 38 точки, като отборът на Диего Симеоне е изиграл три по мача от съперниците си за титлата. /БГНЕС