Реал отстрани ПСЖ след късен обрат на "Бернабеу"

Отборът на Реал Мадрид се класира за четвъртфиналите на Шампионската лига, след като победи ПСЖ с 3:1 у дома и отстрани своя съперник с общ резултат 3:2. На "Сантяго Бернабеу" феновете на Кралския клуб станаха свидетели на знаменита нощ, като техният тим стигна до голям успех, благодарение на хеттрик на ветерана Карим Бензема.

Парижани бяха спечелили първия двубой на "Парк де Пренс" с 1:0 с късен гол на Килиан Мбапе, като френският национал бе под въпрос за реванша заради контузия в лявото стъпало, но той все пак започна мача като титуляр и в 39-та минута даде аванс на своите. Неговият съотборник във Франция Карим Бензема върна Реал в мача в 61-та минута след груба грешка на вратаря Джанлуиджи Донарума, след което Бензема нанесе два ключови удара за две минути между 76-та и 78-та, за да оформи своя хеттрик в рамките на 17 минути и да нокаутира ПСЖ.

По този начин ПСЖ преживя ново разочарование в Шампионската лига, което може да коства на наставника Маурисио Почетино неговата работа, докато Реал на Карло Анчелоти продължава да мечтае за дубъл - титлата в Ла Лига и триумф в Шампионската лига.

В другия мач в сряда Манчестър Сити и Спортинг Лисабон направиха равенство 0:0 на "Етихад", след като "гражданите" бяха спечелили първата среща в Португалия с 5:0. Така Манчестър Сити и Реал се присъединиха към Ливърпул и Байерн Мюнхен, които вече си осигуриха място на четвъртфиналите в надпреварата. /БГНЕС