Реал повали Атлетико в градското дерби и излезе отново начело в Ла Лига

Реал Мадрид се наложи над Атлетико Мадрид с 2:1 в градското дерби от шестия кръг на испанската Ла Лига. Шампионът на Испания и Европа се завърна на върха в класирането след шестата си победа от шест изиграни кръга.

Родриго вкара първия от двата гола за Кралския клуб.

На „Уанда Метрополитано“ възпитаниците на Карло Анчелоти откриха в 18-та минута чрез Родриго, който се разписа след асистенция на Орелиен Чуамени. Силната игра на Кралския клуб продължи и авансът им бе увеличен в 36-та след точната интервенция на Федерико Валверде. Атлети показа по-добро лице след попадението и успя да върне един гол, който се оказа обаче твърде закъснял. Негов автор бе Марио Ермосо в 83-та минута.

В края на мача именно голмайсторът на „дюшекчиите“ пое преждевременно към съблекалните за два бързо изкарани жълти картона. С победата Реал се върна на първото място в подреждането с пълен актив от 18 точки, с две повече от големия съперник Барселона. Атлетико е седми с десет пункта. В следващия кръг след паузата за националните отбори играчите на Диего Симеоне гостуват на Севиля, докато за „белия балет“ предстои домакинство на Осасуна.

По-рано, Бетис и Реал Сосиедад постигнаха домакински победи съответно над Жирона и Еспаньол с по 2:1. /БГНЕС