Реал продължава без грешка след подновяването на сезона

Отборът на Реал Мадрид продължи с безгрешното си представяне след подновяването на сезона в Ла Лига, след като победи Майорка с 2:0 у дома в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Мадридчани са в люта битка за титлата с Барселона и имаха нужда от успех над Майорка, за да си върнат първото място в класирането.

Серхио Рамос се разписа във втори пореден мач на Кралския клуб.

На тренировъчното игрище "Алфредо Ди Стефано", което Реал използва за домакинските си мачове по време на реновацията на "Сантяго Бернабеу", резултатът откри младият Винисиус Жуниор в 19-та минута, а успехът на Кралския клуб подпечата капитанът Серхио Рамос в 56-та минута, като централният защитник се разписва във втори пореден двубой. Гостите от Майорка също имаха своите шансове и отправиха пет точни удара към противниковата врата, но така и не успяха да стигнат до гол.

По този начин Реал записа четвърта поредна победа след подновяването на футбола в Испания и вече има 68 точки, какъвто е и активът на Барселона. Тимът на Зинедин Зидан обаче има предимство в преките двубои с каталунците и държи съдбата си в собствени ръце, като победи в оставащите седем мач от сезона ще донесат на мадридчани титлата.

От своя страна тимът на Майорка остава в зоната на изпадащите с 26 точки, три по-малко от 16-ия Ейбар.

Останалите резултати:

Алавес - Осасуна 0:1

Реал Сосиедад - Селта Виго 0:1. /БГНЕС